Skip to content

Karácsonyi ajándék a Nagyszülőknek, avagy az első fotóstúdió látogatásunk babával

Fotóstúdió: karácsonyi babás-mamás-papás fotózás

Minden évben nagy fejtörést okoz, mivel lepjük meg családunk idősebb vagy távolabbi tagjait. Nagyon nehéz olyan ajándékot találni nekik, aminek önfeledetten örülnek és mi is fogszívás nélkül megengedhetjük magunkat. A párom dobta be végül azt az ötletet, hogy adjunk mindenkinek fényképet, amiket a nagyszülők majd büszkén mutogathatnak a vendégeiknek – és persze majd mi is. Kisgyerekkel a nyakunkban azonban nem olyan egyszerű a dolog. Fényképészt nem akartunk az otthonunkba hívni. Sokkal látványosabb környezetre vágytunk, ezért egy már-már giccsesen berendezett fotóstúdió remek választásnak tűnt. Na, de a babánk…   a legváratlanabb pillanatokban igényel teljes körű karbantartást, így csakis olyan hely jöhetett szóba, ahol ezeket gond és feszélyezettség nélkül kivitelezhetjük. Tudtuk, hogy nagy kalandra vállalkoztunk, de szerettük volna ezzel az élménnyel gazdagodni.

Fotóstúdió: a helyszín kiválasztása

Amikor kiválasztottuk a fotóstúdiót, az elsődleges szempont a következők voltak: díszlet, teljes körű felszerelés, és persze egy helyiség, ahol elháríthatjuk a vészhelyzeteket. Abszolút családbarát fotóstúdióra volt szükségünk, ahol segítőkész és türelmes velünk mindenki. Mivel ezek a képek különleges ajándékoknak készültek, a legjobbat szerettük volna kihozni a fotózásból. Ehhez pedig elsősorban az kellett, hogy hangulatos, karácsonyi környezetet teremthessünk a fényképeknek. Itt jött képbe az, hogy a helyszínnek jól felszereltnek kellett lennie, mivel nekünk ehhez semmi alapanyagunk nem volt. Az egyetlen eszköz, ami rendelkezésünkre állt a fényképezőgépünk volt – és van. Minden mást bérelnünk kellett. A fotóstúdióban lévő nagy ablakos, elegáns nappalinak berendezett műterem tökéletes alapot biztosított. A meleg, barátságos környezetet a helyben bérelt díszlettel gyorsan norvég-jellegű karácsonyi csoda-világgá varázsolták nekünk, ami még a picinket is lenyűgözte. Félő volt, hogy jobban érdeklik a hamis-ajándékcsomagok és csillogó karácsonyfa, mint mi. Amíg ő átrendezte kicsit a terepet, addig mi felállítottuk a fényeket és előkészítettem a mobil-babakarbantartó részleget is, hogy gyorsan orvosolhassuk a bajokat – hiszen a fotóstúdió bérlése időre megy és utánunk is jöttek.

A fotóstúdióban tehát lehetőségünk volt derítőernyők és reflektorok, kioldó bérlésére is, aminek a beállításához is segítséget kaptunk. Mivel csak néhány hónapig tanultan fotózás, azt is jó pár éve, különösen hálás voltam az asszisztálásért. A teljeskörű családi élmény miatt nem akartunk külön fotóst felkérni. A képek különlegességéhez hozzájárult az is, hogy mi magunk készítettük őket. z távkioldó pedig lehetővé tette a legjobb pillanatok elkapását anélkül, hogy rohangálni kellett volna A-ból B-be.

Fotóstúdió: az élmény megfizethetetlen

Mondanom se kell, alig várjuk, hogy átadhassuk a fényképeket és elmesélhessünk a családnak, hogyan vészeltük át a kalandot. Baba-balesetek ugyan nem voltak, de nyűgös hiszti igen. Hiába próbáltuk kora délutánra időzíteni a látogatást, így sem kerültük el a dolgot. Saját játék is volt nálunk, de természetesen a sok új forma és szín mellett egyáltalán nem érdekelte őt a megszokott darab. Segítség nélkül nem tudtuk volna ezeket a fényképeket elkészíteni, beállítani a fényeket és még fényképezni is magunkat. Sejtettük, hogy egyedül nagy vállalkozás, arra azonban nem számítottunk, hogy ennyire. Mégiscsak kezdőnek számítunk még. Minden esetre, gyerekkel vagy anélkül a https://www.g3studio.hu egy nagyon jó helyszín a magán- vagy egyéb fotós projektekhez. Amit magasan kiemelünk továbbra is, az a segítőkészség, a nagyszerű díszlet és a bérelhető felszerelés. Ha lett volna bababaleset, az úgynevezett dressing roomban orvosolhattuk volna, ahol egyébként az öltözködés és készülődés zajlott.

Fotóstúdió: mi tetszett a legjobban?

Kisgyerekes szülőként nagyon jól ismerjük a rosszalló tekintetetek, amikor a babánk úgy dönt, hogy ő most világgá kürtöli nemtetszését, s ez másokat idegesít. Ilyen helyzetekben lehetetlen vállalkozás mosolyt csalni az arcára. Az első fél órát még nagyon nyugodtan viselte. Lenyűgözte a sok újdonság és az új emberek, akiknek produkálhatta magát, azonban a második fél órában már kezdte fárasztani a dolog. Nem tetszett neki az sem, hogy nem engedtük, hogy kalapácsnak használja a díszlet egyes elemeit. A stúdió alkalmazottjai azonban ahelyett, hogy kinéztek volna bennünket, előkerestek egy bababiztos darabot, ami aztán újabb negyedórára lekötötte hercegnőnk figyelmét. Végül nekik köszönhetően visszatért a mosoly és öröm, ami páratlan képeket eredményezett. Pár percre még önkéntes bébiszitterünk is lett, hogy kettőnkről is születhessen egy-két fénykép. Ez már bőven több volt, mint amiért fizettünk. A kedvesség és empátia az, amiért ilyenkor az ember elmondhatatlanul hálás tud lenni.